Respectivii au aplicat insa propria zicala - "Nu lasa pe maine ce poti manca sau vinde chiar astazi!"

In Apata si Ormenis, 500 de familii sarace au primit fiecare cate un sac de 30 de kilograme de cartofi pentru semanat. Cei care au gandit acest plan erau optimisti. Ioan Benea, presedintele Federatiei Nationale "Cartoful": "Este o forma de ajutor de integrare, de a-i obliga sa munceasca pentru bunurile pe care vor sa le aiba."

E adevarat ca munca la camp este grea, dar si ca oamenii sunt extrem de flamanzi. Asa ca in timp ce unii s-au apucat de prajit cartofi sau i-au dat la porci, altii au multumit pentru ajutor, dupa care au vandut cartofii.

Ca in orice si pentru asta exista explicatii: "Daca suntem nacajiti, daca nu avem nimic, daca nu avem apa, nu avem bani, nu avem service, nu avem mancare."

Din pacate, experimentul a esuat. Nimeni nu a plantat cartofii oferiti de Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria, Protopopiatul Brasov si fermieri din Asociatiile Harman si Ghimbav. Daca ar fi cultivat cele 30 de kilograme pe care le-au primit, la toamna ar fi recoltat 300. Cu o conditie: sa aiba si pamant.