Reactia vine dupa ce joi, conducerea UDMR si-a exprimat sprijinul pentru Borbely si a cerut o ancheta a Procurorului General, din cauza unor pretinse "scurgeri de informatii".

In apararea procurorilor DNA a sarit si Consiliul Superior al Magistraturii, care le recomanda politicienilor sa se abtina de la declaratii despre dosare aflate in lucru.

Ultimele declaratii politice legate de cazul Borbely l-au facut pe Daniel Morar sa reactioneze dur la postul public de televiziune: "Aceste personaje care fac acuzatii nu cunosc nici situatia de fapt, nici situatia juridica si nici normele juridice aplicabile in materie, fara ca asta sa-i impiedice sa faca acuzatii de genul «DNA este o institutie abuziva». Problema se pune atunci cand acest climat pune presiune pe procuror."

Dincolo de toata aceasta agitatie, procurorii isi vad inainte de treaba. La Oradea au fost audiate doua persoane care ar fi lucrat la apartamentul cuscrei lui Laszlo Borbely.

O alta persoana chemata in ancheta a afirmat ca totul este o greseala. Situatia a fost insa lamurita de avocatul omului de afaceri Ion Ciocan, cel banuit ca ar fi renovat apartamentul rudei lui Borbely.

Magistratii incearca sa stabileasca daca exista o legatura intre omul de afaceri Ciocan, care ar fi renovat apartamentul din Calea Victoriei si ministrul Borbely, la care ar fi apelat prin consilierul acestuia, pentru a obtine cateva contracte cu Regia Autonoma Apele Romane.