Elevii din clasele I-VIII din unitatile de invatamant public si privat vor primi zilnic, gratuit, mere distribuite prin programul de incurajare a consumului de fructe in scolile din Romania.

Practic, statul va cheltui 0,315 lei pentru fiecare elev, pentru o perioada de cel mult 94 de zile de scolarizare, incepand cu 31 octombrie 2011. In total, aproximativ 1,6 milioane de elevi invata in mediul public si privat din unitatile de invatament romanesti.

Elevii vor primi mere de 12,5 milioane de euro

Costurile estimate pentru distributia merelor in anul 2011 se ridica la aproape 20 milioane de lei (31 octombrie - 23 decembrie), iar pentru anul viitor (16 ianuarie - 31 martie) la 28,13 milioane de lei.

Cat despre costurile totale pentru intregul an scolar, acestea se ridica la 52,8 milioane de lei (12, 59 milioane de euro).

De asemenea, consiliile locale vor implementa masuri adiacente care vizeaza organizarea de vizite la ferme sau statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare.

Potrivit proiectului, sumele necesare implementarii masurilor vor fi suportate din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile alocate acestora pentru acordarea gratuita a merelor.

Consiliile vor putea sa opteze in functie de preferinte si buget pentru masurile adiacente pe care le vor implementa si vor pune in aplicare in mod obligatoriu cel putin una dintre acestea.

Citeste si:

CE faciliteaza accesarea fondurilor europene pentru Romania si alte cinci tari

In 2011, cartofii romanesti la fel de scumpi ca portocalele. Solutia minune si ieftina a olandezilor VIDEO