Daniel Constantin a spus ca aceste contracte au fost inlocuite cu altele, viabile din punct de vedere economic, dar care se vor plati in 2015. 

"Pe investitii au fost absorbite 1,3 miliarde de euro, iar pentru plati directe catre fermieri, 1,4 miliarde de euro. Puteam sa avem un grad de absorbtie chiar mai ridicat pe dezvoltare rurala, avand in vedere ca anul acesta au fost reziliate contracte de peste 400 de milioane de euro. Majoritatea contractelor pierdute au fost reziliate din lipsa de cofinantare", a afirmat Constantin. 

Astfel, 22 de banci au anulat creditele necesare cofinantarii pentru 149 de firme, desi le acordasera initial scrisori de confort. 

"La momentul depunerii acestor contracte, fie ca s-a intamplat in 2010, 2011, 2012 sau 2013, firmele au trebuit sa vina cu o scrisoare de confort de la banci sau cu extras de cont. Bancile, initial, au spus ca sunt de acord sa le acorde credite, dar intre timp poate s-au schimbat indicatorii din societatile respective și n-au mai fost bancabile, fie au existat alte motive pentru care bancile au refuzat sa le mai crediteze. Cert este ca pentru proiecte de peste 400 de milioane de euro, acesti beneficiari nu au avut bani pentru aportul financiar propriu si nu au gasit nici intelegere la banci", a adaugat ministrul.