"Vanzarile de carne de cal, cate erau ele, 6.000 - 7.000 de tone, nu ne asteptam sa se mai produca anul acesta. Sunt bani de care agricultura avea nevoie. Carnea de vita transata nu se mai exporta. Fiecare isi pune intrebarea: daca este carne de cal? Asta cu toate ca vina nu a fost a noastra. In acest moment carnea de vita transata din Romania nu se mai exporta aproape deloc", a declarat marti presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alexandru Jurconi, citat de Mediafax.

El a aratat ca, desi carnea de cal este ceruta pe pietele externe, nimeni nu mai are curajul pe plan local sa creeze un lant de aprovizionare si export pentru aceasta, dupa ce in multe state europene a fost descoperita, in ultimele saptamani, carne de cal prezentata drept vita. 

Alexandru Jurconi a spus ca in prezent nu se mai exporta aproape deloc carne de cal transata, iar cea mai mare cerere pentru aceasta venea din Franta si Italia. Referindu-se la cresterea consumului de carne de cal in Franta de pe plan local in ultimele saptamani, presedintele Pro Agro a mentionat ca francezii au incredere in productia nationala si o sustin, ceea ce in Romania nu se intampla.  El a precizat ca, in schimb, vanzarile de carne de porc si de pasare nu sunt afectate.