Nu mai putin de 40 de hectare de padure au fost defrisate ilegal in Comana, o zona protejata de lege. De furat, au furat copac cu copac nu doar hotii de lemne, ci si angajati ai ocolului silvic.

O spune raspicat ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga, dupa ce a constatat ca multi dintre arborii "disparuti" ca din senin erau totusi marcati, lucru ce atesta in mod normal legalitatea taierilor. In total, vorbim de 15.000 de metri cubi de lemn si de o paguba de 9,5 milioane de lei, la care ar fi fost partasi cel putin trei angajati ai ocolului silvic care au incercat, pe cat se poate, sa-si ascunda urmele.

Au sapat in jurul cioatei, au taiat in creion si au astupat cu pamant sa le ascunda. Dar ei nu stiu ca din cioate incep sa creasca buruieni

Trei plangeri penale au fost formulate pana in prezent, iar alte trei persoane si-au pierdut deja locul de munca.

Oficialii spun ca au de gand sa ceara si sechestarea bunurilor celor incriminati, daca instanta va dovedi ca sunt vinovati.

De buruieni ar trebui sa curete sistemul si viitorul cod silvic, ce va stabili cine poate "pazi" padurea si cine nu.

"Aici s-a intamplat ce s-a intamplat si pentru ca seful de ocol avea sotia cea care conducea parcul Comana. Doamna a permis distrugerea padurii cu buna stiinta. Sunt padurari care au firme de exploatare. Ziua sunt padurari si noaptea exploateaza lemnul. Aceste cazuri le vom elimina", a spus Lucia Varga

Doar anul trecut, defrisarile ilegale din padurile Romaniei au adus prejudicii de 5,7 milioane de euro, dupa ce au fost rasi dupa fata pamantului 146.000 de metri cubi de lemn.