Si daca tot au fost puse pe butuci afacerile producatorilor de castraveti, autoritatile de la Ministerul Agriculturii spera sa nu se declanseze o noua isterie in ceea ce priveste productia de seminte germinate. Mai ales ca rezultatele finale ale probelor facute in cadrul laboratorului Directiei Sanitar Veterinare arata ca bacteria Ecoli este absenta. Pentru a eliminam orice suspiciune, echipa PRO TV a verificat prezenta bacteriei Ecoli in semintele germinate care se vand in magazinele si hipermarketurile din Romania. Din 5 esantioane de germeni de grau, 3 esantioane de germeni de linte, toate mediile de cultura sunt sterile.

Buni de mancat sunt si castravetii si toate legume romanesti, insista specialistii sanitar-veterinari. Numai ca reticenta oamenilor e inca mare, iar castravetii raman nevanduti. Tocmai de aceea, in Bucuresti astazi s-au pus in miscare primele donatii.

Operatiunea Castravetele nu a parut sa aiba sorti de izbanda. Reprezentantii scolilor nu s-au inghesuit sa deschida portile.

Nauciti, distribuitorii au plimbat castravetii prin toata capitala. Dupa ce au nimerit pe santiere si scoli in renovare fara elevi si fara muncitori, reprezentantii asociatiei au dat intr-un final 2800 de kilograme. Oricum, pagubele raman neschimbate: 16.000 de tone de castraveti si 9 milioane de euro pierduti.

La aproape o saptamana dupa ce au avansat ipoteza ca germenii de fasole ar putea fi cauza, astazi germanii au precizat.

"Pot sa va spun ca am ajuns la concluzia ca epidemia este cauzata de consumul de germeni. Bacteria este in germeni"a declarat Reinhard Burger, presedintele institutului Robert Koch.

Desi testele efectuate nu i-au ajutat, anchetatorii spun ca modul de raspandire a bolii le ofera suficiente dovezi in sprjinul teoriei. De cand a inceput isteria E-coli, au aparut peste 3000 de imbolnaviri.
 

Citeste si:

Guvernul a stabilit capitalele celor 8 noi judete. Vezi care sunt

Incoltita de UE si FMI, Grecia a adoptat un plan de austeritate. Printre masuri, cresterea taxelor pentru restaurante si hoteluri in plin sezon