Astfel de vinete, cultivate la Belint, in Timis, seamana perfect cu ale noastre, se vand cu acelasi pret, 5 lei kg, dar ...gustul face diferenta!
Un fermier a reusit sa aclimatizeze cu succes acest soi adus tocmai din Tara Soarelui Rasare. "Sunt bune si la pane si la salata. S-au comportat foarte bine la clima, sunt putin mai timpurii", spune Ioan Jivu, agricultor.

Adevarate delicatese sunt considerate si piersicile turtite, aduse din Spania si Italia. Soiul e mai sensibil, costurile de productie sunt ceva mai mari, dar roadele merita truda.

Oamenii au inceput sa cultive neobisnuitele fructe plate inca din 2000, si au invatat din greseli. Intr-o vara secetoasa, piersicile, neirigate, au iesit mai fade, si mai putine. Iar prima data cind au dat cu ochii de ele, la piata, clientii nu s-au prea inghesuit. Anul acesta insa,  fermierii au dat lovitura. Asta chiar daca un kilogram din acest soi se vinde cu 4 lei, dublu fata de piersicile obisnuite.