"Potenţialul extraordinar al serviciilor de mobilitate inteligentă nu este demonstrat doar de apetitul în continuă creştere pentru economia colaborativă din România, dar este confirmat şi de oportunităţile puternice de creştere din regiune. Astfel, este normal pentru Citylink nu doar să-şi crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de car-sharing şi bike-sharing, ci să se extindă şi dincolo de graniţe şi să achiziţioneze un alt lider tehnologic - itaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă şi în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovaţie şi încredere, încă din 2012", a declarat Igor Grosu, CEO Citylink, într-un comunicat remis resei.

Tranzacţia este primul pas din strategia de extindere regională a Citylink şi reprezintă o bază fermă de acţiune în marile oraşe ale Moldovei, precum şi în Odessa, Ucraina.

Citylink, cel mai mare serviciu de car-sharing din Bucureşti, a anunţat recent adăugarea unui serviciu de bike-sharing disponibil în Capitala României, ca răspuns la impactul pozitiv pe care l-a avut lansarea serviciilor, la începutul anului 2020. Compania urmăreşte, de asemenea, şi o expansiune geografică, dincolo de Bucureşti.

itaxi este prima şi cea mai mare aplicaţie din Moldova care permite comandarea taxiurilor online. Zilnic, itaxi conectează mii de pasageri cu şoferii companiilor partenere, oferind călătorii rapide, sigure şi confortabile. Platforma a fost creată în anul 2012, drept răspuns la necesităţile modernizării segmentului de taxi din Chişinău, prin implementarea tehnologiilor moderne şi aplicarea lor în activitatea companiilor partenere de taximetrie.

Citylink este o platformă de mobilitate urbană inteligentă, dezvoltată de o echipă de antreprenori locali cu experienţă demonstrată în aria aplicaţiilor şi a serviciilor smart, menite să aducă un plus de confort şi eficienţă în viaţa românilor.