Conform declaratiilor emise de oficialii companiei, reducerile vor insemna o economisere de pana la 80 milioane de dolari in taxe si se vor face treptat, pana in luna august.

Mark Pincus, directorul executiv, sustine ca jucatorii au inceput sa renunte la aplicatiile de pe Facebook, tot mai multi indreptandu-si atentia catre cele disponibile pe dispozitivele mobile, si recunoaste ca singura cale spre salvare o reprezinta inovatia continua.

Restructurari asemanatoare au mai avut loc si anul trecut, cand s-a renuntat la 5% din staff si au fost inchise birourile din Boston si Austin, Texas, oprindu-se totodata si productia anumitor jocuri.

Nu poti sa te mentii prosper, daca ramai la acelasi nivel. Este nevoie de o inovatie continua”, este de parere si Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Actiunile Zynga au scazut cu 12 procente, ajungand luni la 2,99 dolari pe bursa din New York, o coborare sub pragul de 3 dolari pentru prima data in ultimele patru luni. Compania este astfel nevoita sa isi inchida sediile din New York, Los Angeles si Dallas, potrivit unei surse familiare situatiei, care a cerut sa ramana anonima, pentru ca nu toti angajatii afectati de restructurari au fost anuntati.

Prin reducerea costurilor astazi, ne oferim sansa de a dezvolta noi experiente sociale revolutionare”, a scris Pincus intr-un e-mail adresat angajatilor, si care a fost mai apoi publicat pe blogul companiei.

Potrivit AppData, cel mai popular joc creat de Zynga este FarmVille 2, urmat de Texas HoldEm poker, insa firma trebuie sa tina piept rivalilor de la King.com, cei care detin in prezent cel mai popular joc de pe Facebook, Candy Crush Saga.