"Wit.ai s-a alaturat Facebook. Inseamna o dezvoltare incredibila pentru proiectul nostru", au anuntat reprezentantii acestei societati infiintate in urma cu un an si jumatate, la San Francisco.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Wit.ai lucreaza la realizarea unor aplicatii de recunoastere vocala, care sa le permita utilizatorilor sa controleze total functiile telefonului mobil, sa regleze temperatura dintr-un spatiu si sa serveasca drept interfata pentru anumite obiecte conectate la internet.

Wit.ai cuprinde in prezent o comunitate de peste 6.000 de dezvoltatori, care au contribuit la realizarea a sute de aplicatii si dispozitive.

"Dar suntem inca la primii pasi", au mai spus reprezentantii Wit.ai, potrivit carora alaturarea Facebook le va aduce "resurse" pentru a trece intr-o noua etapa de dezvoltare.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lunii octombrie 2014 publicatia The Wall Street Journal.

Facebook a realizat in 2014 doua achizitii importante, preluand aplicatia de mesagerie instant WhatsApp, intr-o tranzactie evaluata la 19 miliarde de dolari, si dezvoltatorul de echipamente pentru realitate virtuala Oculus VR, pentru 2 miliarde de dolari.