Userul “TheRealSheldonC” a bulversat internetul. Ba mai mult, a stricat renumele celor de la Google cu o captura de pe Google Maps. Utilizatorul a gasit un magar mort pe un drum cartografiat de Google, animal care cativa metri mai departe "invie" miraculous pe partea stanga a drumului. Urmele de cauciucuri, norul de praf si investigatiile comunitatilor online duc la concluzia ca masina Google a accidentat una dintre singurele vietati care se aflau pe o raza de cateva sute de metri.

Caile masinutei si ale oficialilor Google sunt foarte intortocheate, iar logica dupa care opinia publica s-a grabit sa acuze Google nu poate fi explicata decat dupa ce urmariti bine pozele si va jucati cu sistemul de 360 de grade al gigantului online. Cei care cred ca Google se afla in spatele acestei marsavii spun ca masina a lovit animalul, apoi l-a surprins cu camera foto din spatele autovehicului.

Reprezentantii companiei americane au explicat ca animalul nu era mort, ci doar statea in mijlocul drumului si s-a trezit cand masinuta s-a oprit, plecand apoi din fata masinii. Asta nu pare sa fie insa cea mai inspirata scuza, pentru ca din analiza imaginilor in sensul corect de deplasare reiese ca magarul ar fi trebuit sa “dea” cu spatele.

Roger Short, profesor de zoologie la Universitatea din Melbourne a precizat pentru News.com.au ca magarii nu sunt “programati” genetic sa mearga cu spatele. Nu este specificata nicaieri in ADN-ul lor aceasta "linie de comanda".

Google a incheiat comunicatul intr-un mod PR-istic: “Echipa noastra de cartografiere isi face treaba in deplina siguranta, atat pentru oameni si pentru animale”.