În schimb, veniturile la divizia care gestionează serviciile de livrare de mâncare, inclusiv Uber Eats, au fost mai mult decât duble, ajungând la 1,45 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, dar subsidiara continuă să piardă bani, chiar dacă pierderile s-au atenuat în ultimele trimestre.

Analiştii apreciază că redresarea Uber va depinde de evoluţia pandemiei de coronavirus (COVID-19), noul val de infecţii reducând cererea pentru serviciile de ridesharing ale companiei. Rezervările sunt afectate de încetinirea lentă a activităţii economice, în SUA, în timp ce redresarea în Europa şi Orientul Mijlociu este mai vizibilă, potrivit Agerpres.

Acţiunile Uber au scăzut cu 2% după ce compania a raportat pierderi operaţionale de 625 milioane de dolari în trimestrul trei din 2020, în timp ce analiştii previzionau pierderi de 597 milioane de dolari. Veniturile totale au scăzut cu 18%, la 3,13 miliarde de dolari, analiştii estimând venituri de 3,2 miliarde de dolari.

Uber, prezentă şi în România, este o platformă de transport alternativ care şi-a început activitatea în anul 2010. Compania a anunțat, în iunie, că a luat decizia de a sista serviciile Uber Eats în România, după un parteneriat de doi ani cu restaurantele locale.