Lansarea va putea fi urmarita online pe internet. Au si pagina de Facebook. Cautati Agentia Spatiala Romana si dati chiar acum un like. Hai sa le aratam ca ii sprijinim intr-o zi atat de importanta.

Acum hai sa ne luam o naveta spatiala intai si ne urcam in cockpit-ul navetei Discovery. La scoaterea din uz i s-a facut o poza interioara la 360 de grade. Un fel de tur virtual spectaculos. Plin de butoane pentru cei care viseaza sa ajunga astronauti.

Un alt site care imi place este cel al Mars Reconnaissance Orbiter. Este satelitul care sta cu ochii pe planeta rosie si ne aduce imagini in fiecare zi. Iata ce a gasit zilele trecute. Un lansator pentru Rover-ul pierdut in 2010.

Sa trecem rapid si prin trei aplicatii de tableta si mobil care va pot tine ocupati pe drumul spre scoala sau serviciu.

MARS IMAGES - Este o noua aplicatie pentru smartphone-uri si aduce imagini inedite de pe planeta Marte, imagini realizate de roverul NASA, care exploreaza acum suprafata corpului ceresc. Aplicatia este destinata utilizatorilor de iphone, dar si de telefoane care folosesc Android.

Pozele sunt facute de roverul Opportunity, care a ajuns pe Marte in 2004. De atunci si pana acum a facut o multime de descoperiri importante, gasind inclusiv dovezi ca, in trecut, pe planeta exista apa.

Alte aplicatii “cosmice” sunt NASA Viz si Hubble Top100.