Un trio format din cei mai cunoscuti finantatori de la inceputurile Facebook si-a unit fortele pentru sprijinirea unei companii care a luat nastere tot intr-un campus universitar, arata Financial Times.

Lor li s-au alaturat apoi si alte nume mari din industrie, care au pus umarul de-a lungul timpului la ridicarea unor companii de succes.  

Citeste si TOUR DE FRANCE 2013. Google sarbatoreste printr-un Doodle editia cu numarul 100 a TOUR DE FRANCE

Primul care a vazut potentialul din spatele ideii a fost Jim Breyer, de la Accel Partners, cea dintai firma de investitii care a finantat crearea Facebook.

Clickle, compania lui Duplan, a luat nastere tot intr-un campus universitar si desi urmeaza sa fie lansata oficial abia peste cateva luni, i-a convins deja pe greii din industrie.  

Noul sistem de plata pe mobil va fi testat anul viitor printre studentii Universitatii Stanford, pe care Duplan a absolvit-o, si comerciantii din campus. Miscarea este considerata foarte "vicleana" de catre Breyer, in contextul fenomenului de social media care a luat amploare in randul tinerilor.

Tanarul a refuzat sa dea prea multe detalii despre ce face exact aplicatia care urmeaza sa fie lansata pe sistemele iOS si Android mai tarziu, anul acesta.  

"Scopul nostru este sa modernizam complet felul in care se fac platile. Ceea ce vrem sa facem este sa ajungem sa ne folosim de telefonul mobil exact la fel cum o facem cu cartile de credit. Am dezvoltat o modalitate prin care consumatorii sa poata face asta prin descarcarea unei aplicatii, fara sa fie nevoie de nicio componenta hardware", a spus Duplan.

Foto: Clinkle