Reprezentanţii companiei spun că trotinetele electrice au generat până acum peste 1,5 milioane de curse de la lansare, în Bucureşti.

"Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbană, ajunge în două săptămâni de la lansarea la Cluj-Napoca şi în Constanţa şi Braşov. Locuitorii şi turiştii din Braşov şi Constanţa se vor putea bucura de astăzi de trotinetele electrice Lime ce vor sta la dispoziţia lor pentru a-i ajuta să se deplaseze prin oraş într-un mod rapid, uşor şi sustenabil. Trotinetele vor fi disponibile în Braşov în Piaţa Sfatului, Centrul Civic, Şchei, Coresi Mall, zona Gării, iar în Constanţa în Mamaia, zona Portului, parcul Tăbăcăriei, Teatrului şi Casei de Cultură, Tomis II, III, Nord, faleză Nord şi nu numai", a anunţat compania.

Durează doar un minut să ajungi din Piaţa Sfatului în Parcul Nicolae Titulescu cu trotineta electrică sau din Piaţa Ovidiu la Cazino.

"Lime este un jucător naţional în România. După 1,5 milioane curse în Bucureşti şi zeci de mii de curse în Cluj-Napoca în doar două săptămâni de la lansare, dorim să accelerăm expansiunea şi suntem foarte încântaţi să ne extindem şi în Constanţa şi Braşov. Micromobilitatea trebuie sa fie o alternativă de transport naţională. Trotinetele Lime sunt o soluţie de transport în aer liber, distractivă, comodă, inteligentă şi distanţată social pentru a ne reimagina stilul de viaţă urban, mai ales în momentele acestea cu COVID-19", afirmă Luca Mateescu, Lime manager de operaţiuni România.

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicaţia, localizează o trotineta de pe hartă şi o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucţiunile din aplicaţie şi să parcheze trotineta responsabil.

Să mergi cu Lime costă 3 lei pentru a debloca trotineta şi fiecare minut al cursei va fi taxat cu 0,6 lei.

"Chiar dacă riscul de infecţie cu COVID-19 este foarte scăzut pentru obiecte şi suprafeţe, Lime a intensificat toate măsurile de igienă pentru a proteja atât călătorii cât şi personalul. Ne-am îmbunătăţit metodele de curăţare şi am crescut frecvenţa de curăţare şi dezinfectare a scuterelor noastre. Curăţăm toate părţile trotinetei care sunt atinse de oameni şi folosim doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrulului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului", spun reprezentanţii companiei.

Trotinetele Lime sunt sigure şi uşor de utilizat, adaugă ei.

Oricine se simte nesigur sau are dubii poate purta mănuşi de unică folosinţă în timpul cursei sau dezinfectaţi ghidonul înainte de închiriere. Ca întotdeauna, când intraţi în contact cu suprafeţele din spaţiile publice, spălaţi-vă bine pe mâini, frecvent, dezinfectaţi-le şi urmaţi indicaţiile de sănătate publică", adaugă managerul de operaţiuni al Lime.

Compania Lime este activă în peste 40 de oraşe din 19 ţări din Europa.