Ori de cate ori are putin timp liber, Carmen sparge bomboane pe mobil. Retelele de socializare sunt cele care i-au facut pe romani dependenti de jocurile pe celular sau PC. Farmville, CityVille ori Candy Crush Saga sunt doar cateva titluri care au zeci de mii de utilizatori numai la noi.

Jucatorul roman are in medie intre 14 si 30 de ani, butoneaza telefonul cam 30 de minute pe zi iar seara inca doua ore. Sustin ca asa scapa de stres.

In ciuda faptului ca oamenii uita astfel sa comunice si sa relationeze, exista si adeptii unei teorii potrivit careia aceste activitati nu ne fac rau. Totul e sa nu stam in fata unui ecran mai mult de o ora pe zi.

Sunt desigur si cazuri in care jocurile le pot aduce bani multi gamerilor profesionisti. Cele mai bune echipe din lume adauga in fiecare in luna, in cont, cateva zeci de mii de euro.

Dar, ca orice lucru in exces, si jocurile au capcane. China, Coreea de Sud si Japonia au clinici speciale pentru tratarea celor care nu mai stiu cand sa se opreasca. Iar cei mai multi sunt adolescenti, cu probleme de socializare.

Dependenti sau nu, romanii au dat anul trecut 20 de milioane de euro pe jocuri. Cu 20 la suta mai mult ca in 2011.