Potrivit datelor ASF comunicate la finele lunii februarie, autoritatea avea 466 de salariati, cu 143 de angajati mai putin fata de luna martie a anului 2014, din care 382 salariati in posturi de executie.

PwC Romania va evalua posturile de executie prevazute in organigrama ASF, intrata in vigoare la data de 1 ianuarie 2015.

"Vom face o analiza profesionista a posturilor de executie pe baza careia vom stabili un nivel al salariilor bazat pe competenta si performanta, raportat la alte institutii de acest gen si la piata", a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

Evaluarea posturilor de executie va fi realizata in functie de criterii prestabilite, cum ar fi: cunostintele de specialitate, procesul de rezolvare a problemelor, responsabilitate si impact asupra organizatiei si va reflecta importanta postului in structura institutiei.

Analiza efectuata de PwC Romania va evidentia diferentele de responsabilitate si de valoare adaugata aferente fiecarui post in parte, se mai spune in comunicat.

"Corelarea sistemului de remunerare cu posturile de executie va fi facuta in urma realizarii unei analize salariale de tip benchmarking in raport cu nivelul pietei financiare de referinta. Astfel, implementarea noului sistem de salarizare va urmari asigurarea echitatii externe (in raport cu piata) si interne (aliniata cu ierarhia organizatiei)", se mai arata in comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a fost infiintata in aprilie 2013, prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.