Alesii vor ca polita RCA sa fie primita cadou, la semnarea contractului pentru asigurarea facultativa. In plus, au de gand sa-i oblige pe toti proprietarii masinilor sa le echipeze, iarna, cu lanturi sau cauciucuri de vreme rea. Este imposibil sa dam RCA-ul bonus, raspund societatile de asigurari.

Alesii care au venit cu aceasta idee spun c-au fost deranjati de acei asiguratori care nu se grabesc sa-si despagubeasca repede clientii.

In schimb, societatile de asigurari nu sunt de acord.

"Este imposibil sa fie prins ca bonus. Doar in asa fel incat societatea de asigurari sa isi acoopere eventualitatea producerii unui risc prin CASCO, iar suma despagubita prin RCA sa fie cuprinsa in CASCO", spune un broker de asigurari.

In plus, in Romania, spun asiguratorii, doar 20% dintre soferi mai platesc si un contract pentru asigurarea facultativa.

Conform propunerii, soferii care vor incheia o polita CASCO nu vor mai fi obligati sa dea banii si pe asigurarea de raspundere civila obligatorie. Aceasta va fi inclusa in contractul pentru cea facultativa. In schimb, soferii care nu vor sa aiba CASCO, isi vor putea cumpara, la fel ca pana acum, o polita RCA, asa cum ii obliga legea.

De asemenea, tot legea ii va obliga pe toti sa-si echipeze masina pe timp de iarna cu dispozitive antiderapante sau cauciucuri.

Aceste modificari trebuie sa treaca si de plenul Camerei Deptutatilor.