Chiar daca legea spune ca sunt obligatorii, romanii care locuiesc in zone inundabile nu vor putea sa-si cumpere o asemenea polita pentru casa, pentru ca firmele de asigurari nu doresc sa asigure aceste cladiri.

Gandul a intrat in posesia unei note interne a uneia dintre companiile de asigurari care isi instruieste agentii ca, in "zonele inundabile frecvent", sa nu fie incheiate polite obligatorii pentru locuinte, specificand, cu litere bolduite:

"ATENTIE! PAID (Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor - compania care emite politele de asigurare obligatorii pentru locuinte - n.red.) nu acorda despagubiri si EUROINS nu va subscrie pentru locuinte construite in zone in care organele in drept au interzis acest lucru prin acte publice sau comunicate asiguratului (ex: zone inundabile frecvent)", se arata in nota interna trimisa de compania de asigurari catre agentiile sale din tara.

Si la Generali am fost refuzati politicos, atunci cand am specificat ca dorim sa asiguram o locuinta din satul Bradet, comuna Bradulet, unde recent au fost inundate cateva zeci de gospodarii.

Dupa ce initial am fost poftiti la sediu pentru a cumpara asigurarea, dupa ce am precizat ca aici cateva zeci de case au fost inundate, am fost asigurati ca nu riscam amenda daca nu vom cumpara asigurare obligatorie.

Citeste continuarea in Gandul