Astra Asigurari a anuntat astazi Bursa de Valori Bucuresti referitor la incheierea contractului de vanzare-cumparare cu Generali Holding Vienna, pentru preluarea pachetului de 207.498.174 actiuni, care reprezinta 16,02% din capitalul social emis al S.C. Generali Asigurari S.A. O actiune ASTRA a fost evaluata la 0,10 lei.

In prezent, operatiunea este supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, conform prevederilor legale in domeniul pietei asigurarilor.

ASTRA Asigurari a incheiat anul trecut cu un profit net in crestere cu 308% fata de anul 2009, si anume de 25,3 milioane de lei in comparatie cu 6,2 milioane de lei inregistrate in 2009.
 
In 2010, ASTRA Asigurari a platit cu 61%^ mai multe daune decat in anul anterior, de la 328 milioane de lei la 526 milioane de lei.

ASTRA Asigurari a intrat pe piata asigurarilor in 1991, cand s-a desprins din fosta companie de stat ADAS. Astazi, ASTRA reprezinta o retea ce numara peste 250 de sedii in intreaga tara.

ASTRA Asigurari se numara intre companiile cele mai capitalizate din piata autohtona a asigurarilor, avand un capital social cu o valoare de 55 milioane de EURO.

Compania detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID.

Citeste si:

Cea mai mare banca din Grecia, prezenta si in Romania, grupeaza operatiunile din Europa Sud-Est intr-o singura entitate

ASTRA, acuzata ca foloseste piese contrafacute si isi manipuleaza clientii. Ce spun oficialii companiei de asigurari?