De la bun inceput trebuie sa stiti ca asigurarea obligatorie presupune doar 3 riscuri pentru care veti fi despagubiti - cutremur, alunecari de teren, inundatie. Daca vi se va spune ca exista o oferta cu mai mult de 3, aveti toate motivele sa intrati la banuieli. Asa ceva nu se poate.

Apoi, polita obligatorie are forma standard, contine sigla PAID, adica "Poolul de asigurari impotriva dezastrelor" si mentiunea ca este eliberata in baza legii 260 din 2008.

Romanii nu pun pret pe vietile lor. Doar unul din trei isi face asigurare de viata

Autoritatile spun ca problemele pot aparea odata cu producerea unui cutremur sau a unei inundatii. Asiguratorul se poate folosi de clauzele din contractul politiei facultative pentru a plati mai putin.

Ionel Dima, broker de asigurari, spune ca "atunci cand un asigurator vine cu 3 pagini de clauze dintre care 3 sferturi sunt excluderi si cu prime care nu mai sunt cele din lege, atunci bulversarea este maxima".

ATENTIE! Se inmultesc tepele date de asiguratorii auto!VIDEO

Pana acum doar 500.000 de asigurari obligatorii au fost incheiate dintr-un total de 8 milioane de locuinte. Termenul limita este 15 iunie.