AXA evalueaza optiunile strategice, luand in considerare interesul clientilor si al angajatilor sai din Romania.

Actiunile comune ale AXA sunt listate in sectiunea A a Bursei de Valori Euronext din Paris, sub simbolul CS, iar actiunile depozitare americane ale AXA sunt de asemenea cotate pe platforma OTC QX sub simbolul AXAHY.

Grupul AXA este inclus la principalii indici SRI internationali, precum Dow Jones Sustainability Index (DJSI) si FTSE4GOOD. 

Potrivit contractului, AXA urma sa vanda operatiunile sale de asigurari de viata si economisire din Romania si sa se retraga de pe piata locala. SAI Certinvest achizitiona o participatie de 70% din filiala AXA Romania (AXA Life Insurance SA), in timp ce SIF Transilvania cumpara 30%. Termenii si conditiile tranzactiei nu au fost facute publice. 

SAI Certinvest este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management, cu active in administrare de peste 250 milioane de lei si o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania.

SIF Transilvania este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti si administreaza active in valoare de aproximativ 250 milioane de euro.

Grupul AXA este lider mondial in domeniul asigurarilor si administrarii de active, cu 161.000 de angajati care deservesc 103 milioane de clienti in 59 de tari.

In 2014, cifra de afaceri a AXA raportata pe baza IFRS s-a ridicat la 92 miliarde de euro, iar castigurile raportate pe baza IFRS la 5,1 miliarde de euro. La 31 decembrie 2014, AXA avea in administrare active de 1.227 miliarde de euro.