In iulie 2010, la lansarea primei polite obligatorii pentru case, autoritatile declarau ca perioada in care proprietarii de locuinte isi pot face polite de asigurare obligatorii pentru case, fara a risca amenzi, este de sase luni de la emiterea primei polite.

"In conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte decurge de la un an de la inceperea emiterii politelor. Intrucat politele de asigurare a locuintelor au inceput sa fie emise in 15 iulie 2010, termenul-limita de incheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011", se arata intr-o precizare postata pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor.

Nota MAI mai arata ca dupa aceasta data primarii ii vor amenda pe proprietarii de locuinte care nu au incheiat asigurarea obligatorie.

Pe de alta parte, brokerii de asigurari spun ca, in ultima parte a anului trecut, numarul celor care au incheiat o polita obligatorie a crescut spre final de an, remarcand faptul ca, in general, populatia are informatii "confuze si putine" in acest domeniu.

Citeste continuarea in Gandul!