Aviva a inregistrat un profit de 1 milion de lire sterline in urma vanzarii operatiunilor din Romania catre MetLife, avand in vedere valoarea de 4 milioane de lire a activelor nete care au facut obiectul tranzactiei, potrivit raportului anual al grupului britanic, citat de Mediafax.

Aviva a anuntat, in august 2012, ca a finalizat vanzarea operatiunilor de asigurari de viata din Romania, Ungaria si Cehia catre subsidiarele locale ale gigantului american MetLife, reprezentat in Romania de Alico.

In Romania, prin preluarea Aviva Asigurari de Viata, MetLife a preluat si controlul societatilor Aviva Pensii si Aviva Consulting&Training.

Fuziunea fondurilor de pensii private obligatorii Pensia Viva si Alico, administrate de Aviva Pensii, respectiv Alico Pensii, s-a incheiat in luna aprilie a anului trecut.

La 31 octombrie 2013, fondul de pensii private obligatorii (Pilonul II) Alico avea active de 1,84 miliarde lei si 840.000 de participanti

Aviva Pensii este prezenta si pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), cu fondul Pensia Mea, care avea 10.273 de clienti si active de 33,8 milioane de lei la 31 octombrie, potrivit datelor Autoriatii de Supraveghere Financiara (ASF).