Directorul de daune al Euroins a fost amendat cu 11.000 de euro, iar compania este obligata sa revizuiasca toate dosarele de daune respinse. Vorbim de peste 12.600 de solicitari care au fost respinse numai anul trecut.

Au fost amendati cu 30.000 de euro si trei sefi de la Omniasig. Printre altele autoritatile au descoperit ca firma de asigurari nu a respectat prevederile legale privind constatarile si plata despagubirilor.

Un control este in desfasurare si la Astra Asigurari, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a primit foarte multe plangeri din partea soferilor. Compania a stabilit un nou model de despagubiri prin care constata daunele si le trimitea prin SMS soferilor suma care este dispusa sa o plateasca. Multi soferi s-au plans ca aceste sume erau mult mai mici decat costul real al reparatiilor pe care trebuia sa le platesca la service.

Potrivit ASF, niciun sofer nu este obligat sa accepte oferta companiei de asigurari. Se poate duce la orice service doreste, achita factura iar firma de asigurari este obligata prin lege sa ii dea banii inapoi pe baza facturii de la servici in maximum 10 zile.