Dupa ce pe 14 septemebrie la Guvern s-a agreat in principiu tariful de putin peste 6000 de lei pentru autovehiculele peste 16 tone, ulterior ASF a anuntat ca tariful va ajunge la 7500 de lei plus 15%. Acum, se pare ca preturile vor creste probabil cu 25%, ceea ce inseamna un tarif de peste 10.000 de lei.

Tarifele trebuie sa acopere toate costurile, motiveaza presedintele ASF, Misu Negritoiu, potrivit profit.ro.

"Tinta de tarif RCA calculata initial in prezenta asociatiilor transportatorilor va fi modificata. Cea mai importanta influenta va veni dinspre reevaluarea cheltuielilor administrative suportate de firmele de asigurare, care merg spre 40%.", a anuntat Misu Negritoiu.

Transportatorii ameninta ca astfel de scene vom revedea curand pe strazile din marile orase, dar si in fata Parlamentului, dupa ce au auzit ca ASF vrea sa uite de intelegerea lor si sa mareasca asigurarile obligatorii.

Cristian Muntean, presedinte Asociatia Service-urile Auto din Romania: "Eu nu cred ca aceste tarife, daca ii va reusi planul domnului Negritoiu, vor rezista mai mult de cateva saptamani. Spun asta pentru ca la sfarsitul acestei luni va avea loc o ampla actiune de protest in fata Parlamentului Romaniei, in jurul cladirii. Iar domnul Negritoiu cred ca are ultima misiune kamikaze in care isi joaca la ruleta cariera si trage dupa dansul si intreg consiliul ASF."

Vasile Stefanescu, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania: "Noi ramanem uimiti de intorsatura pe care o ia ASF-ul la conducerea caruia sta in continiuare Misu Negritoiu."

Transportatorii au tras multe masini pe dreapta si asteapta aceasta plafonare castigata de noi prin aceasta ordonanta, o plafonare care nu mai vine.

Potrivit Ordonantei de Urgenta privind RCA, pana pe 20 octombrie, ASF va trebui sa fixeze preturi maxime pentru toate categoriile de autovehicule. Valabilitatea acestor tarife este de doar 6 luni.