Presupusul pagubit si sotia lui au fost ridicat in zori de politistii de la furturi auto din vila lor din sectorul 4. Este vorba de un SUV cu un pret pe piata de aproximativ 40.000 de euro, cumparat in leasing. Proprietarul a anuntat furtul, iar politistii au gasit masina in Germania. Au aflat ca insusi posesorul o vanduse acolo si a declarat-o apoi furata. 

"Reteta" insa nu este nici pe departe una noua: in ultimii ani, acest gen de infractiune a prins aripi. Si asta pentru ca hotii neprinsi au un castig mare: banii pe care ii obtin din vanzare, ce le mai ramane din asigurare dupa ce firma de leasing isi ia partea ei, plus ca scapa de rate.

De fiecare data in astfel de situatii vorbim despre masini scumpe, de peste 40.000 de euro, care sunt vandute sub pretul pietei, teoretic unor cumparatori de buna credinta. Intr-un final insa, acestia raman si fara bani si fara autoturism, asa ca politistii ii sfatuiesc sa fie extrem de atenti atunci cand gasesc pe piata o astfel de oferta

La fel de comuna este si frauda prin "accidente inscenate". In astfel de cazuri, indivizii sunt acuzati de fals, uz de fals si inselaciune.