In 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurari a raportat venituri de 441 milioane de lei, informeaza Mediafax.

"Fuziunea dintre BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si Omniasig, in calitate de societate absorbita s-a incheiat (...). Incepand cu data de 1 mai, noua companie devine functionala, iar vechiul Omniasig isi inceteaza activitatea", se arata intr-un comnunicat al Omniasig

Activitatea se desfasoara in cadrul unei singure companii, urmand ca in perioada post-fuziune sa fie solutionate o serie de ultime etape necesare, precum transferul de portofoliu si inregistrarea la Registrul Comertului, se mai spune in comunicat. 

Omniasig a fuzionat cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group (Austria), actionarul majoritar al ambelor companii. 

"Obiectivul acestei fuziuni a fost crearea companiei de asigurari, lider pe piata din Romania, precum si eficientizarea operatiunilor Vienna Insurance Group pe plan local. Prin realizarea acestei fuziuni, compania rezultata, al carei nume este Omniasig, devine un asigurator mult mai puternic, mai stabil, cu o retea mai extinsa si foarte bine implementata la nivel national (...)", se mai arata in comunicat. 

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, iar actiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena. 

Pe piata locala, VIG controleaza si Asirom.