La spitalul privat  "Athena" din Timisoara doi medici, unul din Grecia si unul in Franta, vin de doua, chiar de trei ori pe luna sa isi vada pacientii romani. O consultatie este 40 de euro, iar o operatie pe coloana 1.000.

Pe baza unei liste de asteptare se lucreaza si la Clinica Gral Medical din Capitala, unde da consultatii un renumit oncolog de la Viena. Pentru ca foarte multi l-au cautat in Austria, renumitul specialist a inceput sa ne vorbeasca limba.

Cum are loc consultatia?

Odata cu programare, pacientul trebuie sa lase si o copie dupa dosarul medical care se traduce si li se trimite doctorilor. Astfel, cand ei ajung in tara, stiu deja cazul. Oricum, la fiecare consultatie exista un traducator si un oncolog roman.

La Euroclinic, o alta clinica privata din Bucuresti, ajunge lunar un ginecolog din Paris, Gerard Salama. Tariful este de 470 de lei.

La Cluj, la clinica LuK Med, acorda ingrijri doctori din Italia, specialisti urologi.

Deocamdata, 56 de doctori straini au cerut aviz temporar de practica medicala in Romania din 2009 si pana acum. Acestia sunt din Germania, Italia, Israel, Austria, Bulgaria , Finlanda si Norvegia.