Acest fapt implica retragerea dosarului de achizitie depus la ASF in vederea aprobarii achizitiei a 100% din actiunile companiei.

"IIC Group a avut o imagine clara asupra planului de revitalizare si redresare necesar al Carpatica Asig ceea ce ar fi creat un viitor promitator pentru companie. Din cauza statutului special al Carptica Asig, care este sub administrarea speciala a Fondului de Garantare al Asiguratilor, grupului IIC i-a fost negat accesul la informatii importante si relevante referitoare la statusul companiei. In acest blocaj de comunicare neobisnuit, a fost imposibil sa stabilim un canal de comunicare eficient cu persoanele responsabile de administrarea si operatiunile companiei. In acelasi timp, situatia companiei Carpatica Asig se deteriora, iar cifrele prezentate noua in faza initiala nu au mai putut fi folosite ca baza pentru redresarea ulterioara a companiei", spun reprezentantii IIC Group.

Acestia apreciaza si ca implementarea unui plan de redresare impunea un orizont de timp mult mai mare.

Presedintele ASF, Misu Negritoiu, declara, la inceputul lunii iunie, ca institutia va anunta urmatoarele masuri de redresare la Carpatica Asig in luna iulie, iar, in paralel, discuta cu investitori externi preluarea societatii de asigurari.

"Carpatica, sub regimul de supraveghere si de conducere temporara de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor merge foarte bine, se face curatenie, se reinterpreteaza un registru sau operatiuni pe care le-au facut ei, care sa conduca la o sanatate financiara sporita. Asteptam evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfarsitul acestei luni. In legatura cu urmatoarele masuri de redresare, o sa anuntam probabil in luna iulie", a explicat Misu Negritoiu.

El a precizat ca la nivelul ASF au fost discutii cu privire la Carpatica si cu alti investitori, in afara International Insurance Consortium (IIC), care si-a exprimat, deja, public, intentia de a investi in societatea din Sibiu, insa care este mai degraba din partea persoanelor fizice decat ale persoanelor juridice. Potrivit acestuia, investitorii mentionati sunt straini, insa nu a oferit mai multe detalii despre acestia, motivand ca asteapta conturarea discutiilor.

ASF a anuntat la finalul lunii ianuarie 2016 ca a decis aplicarea masurilor de rezolutie in cazul societatii de asigurari Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de catre autoritate in vederea redresarii, respectiv vanzarii. Prin mecanismul de rezolutie se doreste o interventie a autoritatii in cazul in care o companie de asigurare nu poate indeplini cerintele legale, inainte de a intra in faliment.