Theodor Alexandrescu a condus operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani. Numirea Emiliei Bunea este in curs de aprobare din partea autoritatilor de profil, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

Anterior acestei numiri, Emilia Bunea (44 ani) a detinut functia de director financiar la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa. Cariera sa in ING a inceput in anul 2007, din pozitia de director financiar pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata director general al ING Pensii. Anterior, ea a lucrat la Interamerican Group (in prezent Eureko Romania) in perioada 2000 - 2007 si in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Din pozitia de director general al MetLife Golf, Alexandrescu (44 ani) va coordona operatiunile asiguratorului pentru cinci state: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite.

Potrivit datelor companiei, Metropolitan Life are 2 milioane de clienti si ocupa primul loc pe piata de asigurari garantate - accidente si imbolnavire si locul 2 pe segmentul de asigurari de viata.