"Ne confruntam cu acest tsunami al RCA si speram sa trecem peste acesta in beneficiul consumatorului si asiguratorului. Stiti foarte bine ca, in 2015, Comisia Europeana a facut acest exercitiu BSR (analiza Bilantului si Testul de Stres, n.r.) pe care practic l-am inventat noi, ca tara si care vizeaza piata activelor. Pana la urma este vorba despre inovare si progres si nu totdeauna acest demersuri sunt apreciate. Mai avem in continuare lucruri de facut. Romania are o problema cu activele si cu Solvency II, in domeniul asigurarilor generale", a spus Misu Negritoiu, citat de Agerpres.

Seful ASF le-a raspuns si celor care ii cer demisia, in urma scandalului legat de politele RCA, sustinand ca desi are o cariera lunga in domeniul financiar, nu se va retrage inca.
 
"Am o cariera foarte lunga in serviciile financiare. Unii spun ca e o cariera prea lunga si chiar mi s-a cerut sa ma retrag, dar nu voi face asta. Am primit doua propuneri, una de la ING, pe care nu am putut-o accepta, iar a doua la ASF, pe care am acceptat-o ca pe o provocare. M-am alaturat acestui fenomen de reconstructie al domeniului asigurarilor si suntem aproape de final cu acest demers. Planurile de viitor sunt in asteptare, la momentul actual", a spus Negritoiu.

In urma cu doua zile, Misu Negritoiu declara ca, cel mai probabil, tarifele RCA vor crester din nou, in pofida planorii agreate in urma protestelor transportatotilor. Potrivit sefului ASF, tarifele trebuie sa acopere toate costurile.

"Tinta de tarif RCA calculata initial in prezenta asociatiilor transportatorilor va fi modificata. Cea mai importanta influenta va veni dinspre reevaluarea cheltuielilor administrative suportate de firmele de asigurare, care merg spre 40%", a anuntat Misu Negritoiu.

Dupa ce, in 14 septemebrie, la Guvern, s-a agreat in principiu tariful de putin peste 6.000 de lei pentru autovehiculele peste 16 tone, ulterior ASF a anuntat ca tariful va ajunge la 7.500 de lei, plus 15%. Acum, se pare ca preturile vor creste probabil cu 25%, ceea ce inseamna un tarif de peste 10.000 de lei.

Potrivit Ordonantei de Urgenta privind RCA, pana pe 20 octombrie, ASF va trebui sa fixeze preturi maxime pentru toate categoriile de autovehicule. Valabilitatea acestor tarife este de doar 6 luni.