Fie ca este obligatorie sau facultativa, asigurarea locuintei trebuie incheiata pana la 15 iulie, pentru a nu fi pasibili de amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei pe care primariile o vor putea da celor care nu au incheiat-o.

La acest moment, doar 575.000 de romani au incheiat o polita de asigurare obligatorie a locuintei, aceasta insemnand doar 7% din totalul locuintelor. Exista asigurari cu mai multe riscuri incluse la acelasi pret.

Politele obligatorii pentru apartamentele de la bloc costa 20 de euro, acopera doar daunele provocate de cutremur, alunecari de teren si inundatii naturale, asigurand casa la 20.000 de euro.

Exista asigurari de locuinta care, pentru acelasi pret, ofera inca 10 riscuri in plus. Cele mai importante si probabile riscuri incluse fiind incendiul si inundatia cauzata de apa de conducta de la vecini. Mai mult, va putea fi despagubit si vecinul la eventualele pagube provocate de asigurat.

Asigurarea locuintei se poate primi acasa, prin comanda telefonica sau online.
Cel mai simplu mod de a incheia asigurarea locuintei este prin numarul de telefon cu tarif normal 021/9799 sau pe pagina de internet www.asiguratorii.ro. Sunt necesare doar datele din cartea de identitate a proprietarului si adresa locuintei asigurate, iar polita va fi livrata acasa gratuit, fara niciun alt cost suplimentar in maxim 24 de ore.
 
Un articol realizat cu sprijinul SC Pintilie Broker de Asigurare SRL, RBK 569