“Piata a luat-o in sus, aproape ca nici nu vreau sa ma gandesc cat a crescut in trimestrul I anul acesta. Daca ma uit la niste raportari individuale pe societati, sunt cresteri anuale si de 200%. Pentru noi este un semn de incredere ca directia este buna", a explicat Negritoiu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, activele eligibile in asigurari sunt mult mai bine aliniate si mai lichide decat in trecut, ca portofoliu, iar lichiditatea s-a imbunatatit.

"Din ultimele noastre evidente, rata combinata (a daunei, care reprezinta raportul dintre cheltuieli si daune, pe de o parte, si primele subscrise. O rata a daunei de peste 100% indica pierderi din activitatea de subscriere - n.r.) este undeva spre 130, dar scopul este de a ajunge la o rata de 100-110", a subliniat Negritoiu.

Piata asigurarilor de raspundere auto obligatorie continua sa reprezinta o pondere importanta in piata, de peste 40%. Vanzarile de astfel de polite au insumat 970 de milioane de lei in primele trei luni ale anului, in urcare cu 19,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor anuntate de presedintele ASF.

"Sigur ca ne copleseste piata RCA, dar cresterea pietei de asigurari trebuie sa fie in produse noi", a mai spus Negritoiu. In opinia sa, trebuie dezvoltate asigurarile de viata, cele de sanatate, pentru agricultura, cele de proprietate si asigurarile industriale.

In primele trei luni ale anului trecut, piata asigurarilor din Romania a totalizat circa 2,23 miliarde de lei, din care politele RCA au reprezentat 811 milioane de lei.