Daca sunteti interesat, AICI aveti adresa, pe care este necesar sa o accesati!

Anuntul celor doua companii vine la numai o zi dupa ce a intrat in vigoare obligativitatea asigurarii locuintelor cu plata unor prime anuale de 10 sau 20 de euro.

Potrivit noilor reglementari, detinatorii de imobile au termen sase luni ca sa-si asigure proprietatea, altfel urmand sa fie amendati.

Suma totala pe care beneficiarul o poate primi drept despagubire se ridica la 10.000, respectiv 20.000 de euro.

Asigurarea obligatorie ofera protectie doar in cazul producerii de dezastre naturale (inundatii, alunecari de teren, cutremure).

Pe adresa in cauza veti gasi detalii si despre politele facultative si informatiile necesare in cazul in care doriti sa includeti si alte riscuri in asigurare sau sa primiti o despagubire mai mare (sau, in orice caz, mai apropiata de valoarea reala a proprietatii) in caz de accident.

Un proprietar poate incheia, pe langa polita obligatorie, si o asigurare facultativa, adaptata dorintelor si nevoilor sale.

Pe langa dezastrele naturale, aceasta acopera o plaja mult mai larga de situatii de risc.

Printre acestea se numara atat cutremurele, inundatiile, avalansele sau alunecarile de teren, cat si o serie de accidente provocate de oameni: incendii, explozii, caderea aeronavelor, coliziune cu autovehicule, cutremur, vandalism, greve, revolte, tulburari civile si asa mai departe.

Asa cum scriam si mai sus, polita facultativa ia in calcul valoarea reala a imobilului, ceea ce inseamna ca si despagubirea primita in caz de accidente sau dezastre este semnificativ mai mare.

Suma ce trebuie platita de catre beneficiar se raporteaza fie la valoarea de piata a imobilului, fie la cea de inlocuire (costurile necesare construirii).

Pentru o asigurare facultativa, spre exemplu, proprietarul unui apartament situat in Bucuresti si evaluat la 55.000 de euro ar trebui sa plateasca anual 63,9 euro, indiferent daca se ia in calcul valoarea de piata sau cea de inlocuire.

In acelasi timp, pentru o garsoniera evaluata la 40.000 de euro, polita anuala ajunge la 47,7 euro, in vreme ce, pentru o locuinta de 70.000 de euro, suma de plata urca la 80,1 euro.

Pentru celelalte judete ale tarii, costurile de asigurare pentru imobile de valoare similara sunt ceva mai reduse.

Asiguratorii sunt pesimisti si estimeaza ca doar 10% din case ar putea fi asigurate prin polite obligatorii pana la sfarsitul anului, desi la mijlocul lui ianuarie 2011 va expira termenul de sase luni in care proprietarii se pot asigura, in caz contrar urmand sa fie sanctionati, scrie Ziarul Financiar de vineri.

Daca inca mai ai intrebari legate asigurarea obligatorie a locuintelor AICI AI TOATE RASPUNSURILE!