Legea prevede ca proprietarii care nu detin o polita de asigurare valabila sa fie amendati cu o suma cuprinsa intre 100 si 500 de lei, dar nu sunt inca suficient de clare criteriile dupa care se va stabili cuantumul amenzii in fiecare caz in parte.

"Cuantumul amenzii este stabilit de catre primarii, nu prin normele de aplicare. Ceea ce a fost de competenta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a reglementat", au declarat reprezentantii CSA.

Normele de aplicare a legii au fost publicate in Monitorul Oficial pe data de 6 mai, iar proprietarii isi pot asigura casele si apartamentele fara sa fie amendati intr-un interval de 90 de zile de la aceasta data, adica 5 august. Initial, Ministerul de Interne anuntase ca data limita este 15 iulie.

Totodata, chiar si proprietarii care detin o asigurare facultativa risca sa fie amendati deoarece aceste polite nu sunt incluse in baza de date la care au acces primariile. Aceasta baza de date cuprinde doar politele obligatorii emise de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Citeste continuarea pe www.zf.ro.