In acest moment, programul de reasigurare al PAID este cel mai mare din Europa Centrala si de Est, avand ca parteneri societati de reasigurare solide din punct de vedere financiar, printre care Munich Re, Swiss Re, Hannover Re, SCOR, XL Re, New Re, Sirius, Lloyd’s Syndicates, etc.”, se arata in comunicat.

Mai mult de 45% din capacitatea de reasigurare a PAID Romania provine de la reasiguratori cu rating AA, potrivit reprezentantilor programului.

"Procesul de reasigurare are ca scop transferul de risc catre societatile de reasigurare internationale, astfel incat PAID sa aiba capacitatea de despagubire necesara, prin recuperarea acestor fonduri de la partenerii reasiguratori”, a declarat directorul general adjunct al PAID Romania, Natalia Man.

Numarul politelor de asigurare obligatorie a locuintelor a scazut in luna mai 2017 cu 2,3% fata de aceeasi luna a anului anterior, pana la 1,67 milioane.

Reprezentantii PAID Romania au atentionat ca proprietarii de locuinte care nu isi asigura locuintele nu pot beneficia de nicio forma de despagubire pentru daunele provocate locuintelor in cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale acoperite de PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale.

Un cutremur de amploarea celui din 1977 ar provoca pagube estimate la 6 miliarde euro la nivelul intregii tari, fara a se cunoaste capacitatea reala a asiguratorilor de a acoperi plata daunelor in acest caz, iar locuintele asigurate obligatoriu de PAID ar suferi daune estimate la 775 milioane de euro, potrivit declaratiilor specialistilor din cadrul unei conferinte organizate in luna martie de PAID.