"Am decis sa ma retrag dupa incheierea mandatului si sa ma dedic unor proiecte personale atat profesionale, cat si de hobby", a declarat Andanut pentru Mediafax.

Andanut a fost numit la conducerea Allianz-Tiriac Pensii Private in 2007. 

"Las in urma o societate care administreaza, dupa aproape opt ani, active nete de 1 miliard de euro si un portofoliul de aproape 1,5 milioane de clienti", a spus Andanut, care a adaugat ca nu stie cine ii va fi succesorul. 

Allianz-Tiriac Pensii Private este al doilea jucator ca marime in piata locala de pensii private, cu o cota de piata de peste 22%.  Compania administreaza trei fonduri de pensii: unul obligatoriu (Pilonul II) si doua facultative (Pilonul III). 

Anterior lansarii sistemului de pensii private, in septembrie 2007, Andanut a activat timp de patru ani in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari, ca director regional.  In perioada 2008 - 2011, a fost presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).  In prezent, seful Allianz-Tiriac Pensii Private este vicepresedinte al APAPR si membru in Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania.