COTAR anunta, de asemenea, ca transportatorii din Romania pregatesc mega-protestul RCA. Protestul national va avea loc in perioada 14 -15 septembrie, insa pana transportatorii vor protesta intr-o forma inedita, spun reprezentantii Confederatiei - claxonarea sediilor Guvernului si al ASF.

Protestatarii vor avea lipite pe parbriz, in partea dreapta, o coala de hartie cu mesajul 'Protest RCA'.

"Aceasta este prima forma de protest pasnic din Bucuresti, din aceasta vara, pe care atat transportatorii, cat si persoanele fizice nemultumite de pretul de lux al unui RCA, care culmea, nu despagubeste in caz de dauna. Conducerea institutiei cu rol de protectie a consumatorului de asigurari, respectiv ASF, simuleaza grija fata de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbra a acestui genocid al transportatorilor romani", a spus Vasile Stefanescu, presedinte COTAR.

Actuala forma pasnica de protest va debuta din 16 august si nu va fi sistata decat dupa rezolvarea costului de prima RCA.

Totodata, incepand din 16 august pana la data solutionarii pretului primei RCA, toate autovehiculele de marfa vor reduce viteza de circulatie in intreaga tara, pana la limita evitarii oricarui pericol timp de minim 2 ore (intre orele 10,00-12,00).

Presedinte COTAR avertizeaza ca "Daca pana la data de 15 septembrie, problema pretului RCA nu va fi rezolvata, transportatorii vor scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, masinile de transport persoane, aflate pe toate drumurile publice".