In aceeasi perioada a anului trecut, veniturile din subscrierea primelor de asigurari se situau la 802,75 milioane lei.

Pe segmentul asigurarilor generale, volumul primelor brute subscrise s-a redus cu 31%, la 547,15 milioane lei, de la 792,14 milioane lei in primele noua luni din 2013, potrivit rezultatelor aflate in curs de revizuire de catre auditorul statutar al societatii.

Compania a obtinut din primele brute pe segmentul asigurarilor de viata venituri de 8,07 milioane lei, in scadere cu 7,4%.

Totodata, profitul net al Astra s-a redus cu 7,4%, de la 58,98 milioane lei la 54,61 milioane lei.

Programul de reasigurare pentru 2015 al companiei arata plasarea riscurilor aferente activitatii de subscriere numai catre reasiguratori de top la nivel international. Riscurile aferente politelor de asigurare a locuintelor si altor tipuri de imobile au fost plasate numai catre reasiguratori cu rating A, Sirius International fiind liderul tratatului de reasigurare, conform KPMG.

Limita tratatului, de 210 milioane euro, a fost stabilita in baza unui model de predictie a riscului catastrofic pe o perioada de 800 de ani, de patru ori mai mare decat perioada minima recomandata de noile reguli prudentiale Solvency II.

Potrivit KPMG, activitatea de subscriere a Astra se desfasoara in conditii normale pe toate liniile de business, o atentie speciala fiind acordata in ultima perioada implementarii noilor norme emise de catre ASF cu privire la politele de raspundere civila auto.

Compania se afla totodata in curs de finalizare a formalitatilor legale de inregistrare a operatiunii de majorare a capitalului social din luna octombrie 2014. Imediat dupa finalizarea acestei faze, Administratorul Special, KPMG Advisory, urmeaza sa demareze a doua operatiune de majorare de capital, oferta fiind adresata atat actionarilor actuali, cat si investitorilor strategici.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit, in a doua parte a lunii februarie 2014, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special, dupa ce a constat ca asiguratorul are nevoie de capital suplimentar.

Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a declarat in decembrie ca 3-4 investitori straini au accesat informatiile din banca de date deschisa in procesul de atragere a unui investitor pentru capitalizarea Astra Asigurari, care s-ar putea incheia pana la finele primului trimestru din acest an.