I s-a intamplat unei tinere, din Bucuresti. Doctorul i-a spus ca nu isi pune parafa, doar asa....in baza unei recomandari de la un specialist! Este cazul Angelei Borto (23 de ani), operator de pariuri intr-un cazinou, careia i s-a facut rau la munca!

"Nu puteam sa stau in picioare si am chemat salvarea. Mi-au administrat un calmant si mi-au spus sa ma prezint de urgenta la spital... Si dupa 6 ore de stat la urgente, mi s-a pus diagnosticul: boala inflamatorie pelvina", povesteste fata.

Medicul de garda i-a prescris antibiotice si i-a recomandat in scris sa stea in pat macar 5 zile. Asa ca femeia si-a sunat doctorul de familie.
 
"Mi-a spus ca nu ma poate primi in primul rand pentru ca nu am programare si in al doilea rand pentru ca nu o sa imi dea concediu medical.. A inceput sa imi enunte articole din legea concediilor, a inceput sa imi spuna ca poate primi amenda ca ar putea fi cercetata penal si in nici un caz sa nu vin la ea", mai spune Angela Borto.  

Doctorita in cauza nu a dorit sa vorbeasca despre caz, iar sefii ei par sa-i dea dreptate!

Rodica Tanasescu, presedintele Societatii nationale de medicina de familie crede ca medicii sunt speriati de presiunea la care sunt expusi intre pacient si lege!

"Nu este prima data cand pacientul este pus la mijloc, dar pe de alta parte oricarui medic de familie...", puncteaza ea.