De doi ani se chinuiesc nemtii sa vanda Nurburgring. Supranumit "Iadul Verde", circuitul are 21 de km lungime, din care 5 km sunt folositi in cursa de Formula 1. Din 2007 incoace Nurburgring a reintrat in calendarul F1 si alterneaza cu Hockenheim de la un an la altul.

Circuitul, construit in 1927 si cu 30 de curse F1 desfasurate, are o istorie sangeroasa, motiv pentru care a tot iesit si reintrat in cea mai tare competitie cu masini. Senna a castigat doar o data in 1984, o cursa "amicala" de deschidere cand Nurburgring a reintrat in Formula 1, in 1984.

Statisticile spun ca intre 3 si 12 oameni mor in fiecare an pe acest circuit. Emisiunea Top Gear a spus ca sunt un pic peste 200 de morti pe Nurburgring si necrologul a crescut brusc de cand circuitul a fost dat la "liber".

Liber inseamna ca oricine poate sa intre cu masina si sa se cronometreze daca plateste o taxa de vreo 30 de euro. Este singurul circuit din lume care permite oamenilor asa ceva pentru o suma foarte mica.

De cateva ori pe an, ingrijitorii inchid pentru renovari din cauza accidentelor. Firma Capricorn care a cumparat Nurburgring este din Dusseldorf si are mai multe domenii de activitate, printre care si productia de piese pentru masini.

Cirucitul e la vanzare de doi ani, de cand aduce pierderi mari statului german (asa cum www.incont.ro a scris aici). Cumparatorii s-au angajat sa investeasca si 25 mil. euro pentru diverse dezvoltari in zona de circuit si in zonele conexe.