Revista Fortune a realizat, din nou, topul companiilor cu cele mai “groase” venituri si profituri in ultimul an de activitate comerciala.

Pe primul loc a revenit Wal-Mart. Lantul de supermarket-uri, o afacere aparent banala, a avut 470 mld. dolari cifra de afaceri, din care 17 mld. dolari au fost profit. Exxon Mobil a picat pe doi, cu 20 mld. dolari mai putin decat Wal-Mart. Profitul a fost insa de aproape 3 ori mai mare (45 mld. dolari Vs. 17 mld. dolari).

O alta companie de produse petroliere – Chevron – si Apple sunt in top 6 si au impins in jos doua trusturi enorm de importante nu doar pentru SUA: GM (locul 7) si Ford (locul 10). General Motors a cazut doua locuri in comparative cu anul trecut. Cifra de afaceri raportata de GM a fost de 152 mld. dolari, de trei ori mai mic decat a avut Wal-Mart.

Ford a prins la limita Top 10, cu 134 mld. dolari. Si profiturile celor doua transnationale au scazut , de la 9 la 6 mld. dolari pentru GM si de la 20 la 5.5 mld. dolari pentru Ford (aproape “-75%”).

Intreg clasamentul il gasiti AICI.