Si titlurile BMW au urcat miercuri cu 2,2%, ale Daimler cu 1%, in timp ce actiunile producatorilor auto francezi Peugeot Citroen si Renault inregistrau scaderi de 3,1% si, respectiv 2,6%.

Volatilitatea actiunilor VW arata cel mai mare nivel de incertitudine in jurul scandalului noxelor.

Tim Rokossa si analistii Deutsche Bank au declarat ca dupa ce VW a pierdut aproape 30 de miliarde euro din capitalizarea de piata in doua zile, ar putea fi o oportunitate de cumparare. Oricum stresul cel mai mare in urma acestei crizei este ca incertitudinea va persista pentru mai mult timp, au explicat ei. Tot ce e sigur e ca amenda va fi una dureroasa, au mai adaugat analistii.

Foto: Business Insider

Actiunile celui mai mare producator auto din lume inregistrau marti la bursa un declin de 17,5%, la 110,20 euro, comparativ cu o scadere de 20% luni, dupa ce compania a anuntat provizioane de 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluarii.

Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse in perioada 2008 - 2015 sub brandurile Volkswagen si Audi includ acel software destinat sa modifice nivelul emisiilor, a anuntat EPA. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.