Activitatea Uzinei Dacia de la Mioveni va fi intrerupta partial, in 18 si 19 iunie, precum si in 2 iulie, cand cei mai multi angajati vor ramane acasa deoarece in zilele mentionate nu se vor produce masini, in urma scaderii comenzilor si a acumularii de stocuri.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, aproape 9.000 din cei 13.500 de angajati ai Uzinei Dacia de la Mioveni vor ramane acasa, timp de trei zile, mai exact in 18 si 19 iunie, dar si in 2 iulie, urmand ca in perioada respectiva sa fie platiti cu 85% din salariu, informeaza Mediafax.

Activitatea in unele departamente ale uzinei se va desfasura si in zilele respective, dar productia de masini se va opri in cele trei zile.

Cauzele intreruperii activitatii o reprezinta scaderea comenzilor si acumularea de stocuri atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala, fapt care necesita adaptarea programului de productie la nivelul comenzilor.

Surse din randul angajatilor spun ca este posibil ca perioada de inactivitate de la Dacia sa se prelungeasca la sapte zile, totul depinzand de o hotarare a Guvernului, caruia i s-a cerut o triplare a numarului de autoturisme cuprinse in Programul Rabla.

Citeste si:

Lovitura primita de mii de romani care au ramas fara masini pentru ca nu au mai platit ratele