1.602 kilometri a facut un golf TDI din Franta (Nantes) pana-n Danemarca (Copenhaga). Testul de consum s-a numit “Eco Ride”. Compania DEKRA (inspectie autovehicule) a garanta corectitudinea testului.

Masina nu a fost alimentata deloc cu motorina in timpul excursiei. Consumul scos a fost incredibil de mic, sub cel al unei masini hibride: 2.92 litri/100 km.

S-a mers cu viteza legala in toate cele 20 de ore si 45 de minute, atat cat a durat drumul. Rezervorul a fost umplut complet in Nantes si sigilat de un inspector DEKRA.

La “sosire” s-au pus 46.92 de litri, adica ar mai fi fost “loc” de 100 de km si un consum si mai mic la finalul celor 1.602 km. Pe ruta, masina a trecut prin Paris, Antwerpen, Bremen si Hamburg. Nantes a fost declarata, in 2013, "capitala verde a Europei".

Consumul pe care l-au facut nemtii cu Golful 7 TDI este sub cel oficial (3.2 litri/100 km). Masina are un motor de 1.6 litri, turbo, de 110 cai putere. Modelul din testul de consum are sistem start-stop pentru opririle la semafoare si un mecanism de recuperare a energiei la franare.