Model 3 va avea o autonomie de aproximativ 215 mile (346 de kilometri) la o singura incarcare si un pret de pornire de 35.000 de dolari, la jumatate fata de cele doua modele vandute in prezent de Tesla, berlina Model S si crossover-ul Model X, care incep de la 70.000 de dolari, potrivit Agerpres.

Tesla a prezentat joi cel mai ieftin vehicul al sau de pana acum si in doar trei zile precomenzile au ajuns la 276.000. Modelul 3 Tesla poate fi comandat in avans in cateva state, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, Brazilia, China si Noua Zeelanda, pentru rezervare fiind necesar un depozit de 1.000 de dolari.

Elon Musk a explicat ca scopul companiei il reprezinta producerea a aproximativ 500.000 vehicule pe an. In 2015, Tesla a livrat 50.580 de unitati, majoritatea fiind Model S, care a depasit Nissan Leaf, devenind cel mai bine vandut vehicul electric din lume.

Model 3 este un element crucial in atingerea obiectivului strategic pe care Tesla si l-a propus pentru 2020, cand ar urma sa vanda 500.000 de autovehicule electrice pe an, fata de doar 50.000 anul trecut. Mai multi analisti au estimat ca lansarea Model 3 ar putea fi pentru istoria Tesla un moment la fel de important ca si lansarea iPhone pentru grupul informatic Apple.

Cu toate acestea, Model 3 va intra pe piata deja aglomerata a automobilelor electrice. Gigantul General Motors Co. va lansa pe piata la finele acestui an noul automobile electric Chevrolet Bolt, care, potrivit GM, va avea o autonomie de aproximativ 200 de mile si un pret de cost de aproximativ 35.000 de dolari. De asemenea, Nissan Motor Co. pregateste o noua versiune a automobilului electric Leaf care va avea o autonomie sporita la un pret de cost similar.

In plus, atat Model 3 cat si celelalte noi vehicule electrice se confrunta cu provocarile puse de preturile reduse la benzina, costurile ridicate cu bateriile si incertitudinile cu privire la investitiile in infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice.