Ca serie bruta, s-au inregistrat cresteri la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (5,1%), comertul cu autovehicule (4,7%) si la cel cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%).

Pe de alta parte, activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 2,6%, potrivit INS.

Serviciile de piata prestate populatiei s-au apreciat cu 5,3%, pe fondul cresterilor inregistrate de activitǎtile agentiilor turistice si turoperatorilor (14,6%), ale hotelurilor si restaurantelor (9,8%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,4%) si cele de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (2,3%). 

Pe de alta parte, activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 5%. 

In iunie, comertul auto a avansat cu 7,2% fata de mari, ca serie bruta, evolutie sustinuta de comertul cu autovehicule (+15,4%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,4%). 

Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-5,7%) si activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-4%). 

Ca serie ajustata, afacerile din auto s-au apreciat cu 3,3% comparativ cu luna precedenta.  Totodata, afacerile din serviciile pentru populatiei au crescut cu 9,1% serie bruta si cu 3,4% serie ajustata. 

Comparativ cu iunie 2013, afacerile auto si moto au inregistrat un avans de 9,1%, ca serie bruta (8,9% serie ajustata), in contextul cresterii la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (29%), comertul cu autovehicule (16,4%) si cel cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,8%).

Activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,3%. 

Serviciile de piata au generat afaceri mai mari cu 0,9% in iunie fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, ca serie bruta, provenita in principal de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+7,7%). 

Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au avut un regres de 12,5%, activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor de 9,4%, iar activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative de 8,3%.