Micul vehicul de oras a devenit astfel al saptelea automobil din gama Skoda cu care producatorul din Cehia isi face intrarea pe segmentul masinilor mini.

Citigo va disponibil cu doua variante de motorizari pe benzina de 1,0 litri, care vor furniza 60 cai putere, respectiv 75 cai putere.

Consumul mediu al vehiculului este de 4,5 litri, respectiv 4,7 litri la suta de kilometri, iar emisiile sunt de 105 si 108 grame de dioxid de carbon pe kilometru. In versiunea economica Green Tec, consumul mediu este de 4,2l/100km si respectiv 4,3l/100km.

Cu o lungime de 3,56 metri, o latime de 1,65 metri si o inaltime de 1,48 metri, Citigo este unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul sau. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri, dar acesta poate fi extins la 951 de litri, prin plierea scaunelor din spate.

Pentru prima data la un autovehicul Skoda, inginerii au utilizat un airbag lateral cap-torace, pentru a proteja atat capul soferului cat si pe cel al pasagerului din fata.

Grupurile tinta pentru noul model sunt soferii tineri si asa-numitii "best agers", care cauta o a doua sau chiar o a treia masina.

Skoda este a treia cea mai vanduta marca in Romania, dupa Dacia si Volkswagen, cu 853 automibile achizitionate in primele opt luni ale anului, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:

Fed este "in alerta" privind economia Statelor Unite. Divergente la nivel inalt

Declaratiile care au socat lumea. Cine face jocurile la nivel mondial VIDEO